Felix Smith, Marknadsansvarig Cernera Fastigheter: Borås är en fantastisk stad att växa i

Cernera Fastigheter har varit aktiva i Borås sedan 1985, älskar sin stad och äger i dag drygt 100 000 kvm kommersiell yta här. Man bygger också nya bostadsområden som utökar stadens centrum och utvecklar just nu, tillsammans med Järngrinden, Pallashuset mitt i staden. Ett hus som kommer att bli Borås nya landmärke och som redan slagit rekord.

Pallashuset, som vi utvecklar tillsammans med Järngrinden, är en milstolpe för Borås och kommer att betyda mycket, menar Felix Smith, Marknadsansvarig Cernera Fastigheter.

Felix_urklippt

Felix_urklippt

Den nya platsen och det nya Pallashuset ska förhoppningsvis framöver även få sällskap av ett höghus på 33 våningar. 14 000 kvm som även det kan få en mix av både bostäder och kommersiell yta.

- Vi har inte spikat innehållet ännu, allt beror på vad som efterfrågas, säger Felix Smith. Men vi har brist på bostäder i Borås och det är viktigt att få fler folk att bo inne i stadskärnan. Å andra sidan har vi även haft bra efterfrågan på kommersiella ytor.

Borås bästa läge

Förutom Pallashuset kan Cernera också erbjuda attraktiva ytor i ett av Borås mest anrika hus. Mitt på Stora Torget.

- Handelsbankens fantastiska hus, som uppfördes 1915-1916 för Borås Enskilda Bank, blir ledigt fr o m mars i år. I ett av Borås absolut bästa lägen.

1 600 kvm uppdelat på tre våningsplan plus källarvåning och vind är redo för nya hyresgäster och flera har visat sitt intresse.

- Det här huset är värdefullt för hela stadsbilden och ytorna kan innebära en bred variation av verksamheter och kan även delas upp. Kanske kan en viss del till exempel reserveras för en mer publik verksamhet? Vi ser verkligen fram emot att skriva avtal med nya hyresgäster här, säger Felix Smith.

Cernera erbjuder också lediga ytor i huset som de själva sitter i, ytor om 400 kvm på Åsboholmsgatan 6. Och i Företagshuset Katrinehill 7. Den här fastigheten är på nästan

7 000 kvm och ombyggd till ett modernt företagshus.

- Här kan vi erbjuda lokaler från 200 kvm upp till 1 500 kvm och skräddarsyr gärna de ytorna för en kund eller flera.

Staden växer och lockar fler

Borås mår gott och växer på flera sätt, både med bostäder och verksamhetsytor.

- Borås är en fantastisk stad att växa i, både för företag och människor, tycker Felix Smith. Och att Borås växer med just fler bostäder innebär att företag kan locka med och erbjuda sin personal fina möjligheter, dessutom med en annan prisbild jämfört med t ex Göteborg.

För Cerneras del är flera egna bostadsprojekt aktuella, exempelvis Hestra Trädgårdsstad och Stallbacken. Stallbacken med säljstart i början av året. Men Borås lockar även med annat, enligt Felix Smith.

- Givetvis är det geografiska läget väldigt attraktivt. Borås är en extremt stark logistikpunkt, med bra förbindelser till både Göteborg, Jönköping, Varberg och med 20 minuter till Landvetter. Och förbindelserna kommer att bli ännu bättre om höghastighetsbanan blir verklighet. Och den speciella andan som finns i Borås är också viktig. Det känns som om företagen går bra här just nu och framgång föder som bekant framgång. Just nu är Pallasprojektet en av de stora satsningarna i staden, Choice har köpt upp fyra hotell, ett Kongresscentrum ska förhoppningsvis byggas och Högskolan expanderar. Vi är många som vill åt samma håll, som vill att Borås ska bli en större aktör, avslutar Felix Smith.

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter