För välmående företag i Gårda

Gårda Företagarförening har funnits i snart tio år och för 1,5 år sedan satte sig Bo Likars i ordförandestolen. Med nya samarbeten, projekt och kontaktytor på gång ser han ljust på framtiden där Gårdas redan välmående företag ska få en chans att må ännu bättre. Resan kan börja och varför inte vara med från start?

fabriksg

fabriksg

I dag har Gårda Företagarförening cirka 60 medlemsföretag men potentialen är betydligt större.

- I Gårda sitter i dag cirka 300-400 juridiska personer och fler företag etablerar sig hela tiden, konstaterar Bo Likars. Vårt primära upptagningsområde spänner från Fokus till Gårda Norra, men nu försöker vi även bearbeta företag som ligger i en ring utanför det området.

Och det finns en plan för att öka medlemsantalet.

- Vi har nyligen anlitat Lars Holmqvist som är konsult och ska jobba just med medlemsackvisition, vi andra jobbar ju ideellt så vår tid är begränsad. Konsulten ska skapa nya kontakter och relationer, jag tror att det kommer att bli jättebra! Många företag vet ju inte ens om att vi finns så vi har en resa att göra.

BRG som stöd

Det handlar om att främja medlemmarna och ta till vara deras olika intressen. Nu kommer även Business Region Göteborg (BRG) att satsa extra mycket på företagarföreningar runt om i Göteborg, något som särskilt kommer att gynna företagen i Gårda.

- BRG kommer att kunna stötta oss med allt ett mindre eller mellanstort företag kan tänkas behöva, föklarar Bo Likars. Allt från kompetensutveckling, experthjälp och support som kan handla om expansion, kapital, nya affärsmöjligheter m m. De blir vår primära huvudkontakt och någon som våra medlemmar får tillgång till. Tillsammans med BRG blir vi en starkare avsändare, till exempel i kontakten med Göteborgs Stad.

En utmaning

Överlag mår företagen i Gårda bra, enligt Bo Likars.

- Vi har en spridd skara företag i området, där de absolut flesta är tjänsteproducerande. Många sitter som representanter för andra bolag, t ex svenska bolag med huvudkontor utanför Göteborg, och här finns även en hel del utländska bolag med filialer. De flesta jag pratar med trivs väldigt bra i området. Många är ute hos kund mycket och uppskattar då Gårdas goda tillgänglighet som bl a innebär att man snabbt kommer ut på lederna.

Det största dilemmat i dag är att området främst består av kontor, i alla fall i södra Gårda.

- Efter kl 18 känns det som söndag, konstaterar Bo Likars. Det måste ges utrymme för fler restauranger som har öppet även kvällstid. Vi har cirka 25 lunchrestauranger så utbudet i sig är stort, men de stänger kl 16 eller 17. I norra Gårda finns det fler som håller öppet längre. Problemet med södra Gårda är att området gärna blir en genomfart eller en plats att parkera på när man ska ta sig till Liseberg, Gothia, Ullevi eller Bergakungen. En utmaning, och ett måste, blir att skapa något som gör att man stannar kvar i Gårda.

Tätare samarbete

Men planerna finns. Bo Likars välkomnar fastighetsägarnas visioner för Statoiltomten till exempel.

- Det känns som om Gårda verkligen är på väg mot något stort, en förändring som egentligen startade för tio år sedan. Platzers, Skanskas och Wallenstams planer är ju självklart väldigt spännande!

Och just fastighetsägarna ser Bo Likars som en viktig kugge i utvecklingen.

- Vi kommer att tajta till kontakten även med fastighetsägarna. Vår fastighet ägs av Wallenstam och de är väldigt intresserade av ett tätare samarbete och har insett att nöjda hyresgäster och en aktiv företagarförening gynnar dem på flera sätt.

Ett sätt att utöka samarbetet är nya kontaktytor och två år i rad har Gårda Företagarförening anordnat en lunchmässa på Opalen.

- Våra medlemmar har fått ställa ut men även andra företag har deltagit, förklarar Bo Likars. Att nätverka är oerhört viktigt, speciellt med aktörer som är aktiva i det området där man faktiskt verkar själv. Första året hade vi 18 utställare, förra året fanns 28 utställare och 200 besökare på plats. Mässan är kostnadsfri med chans att lyssna till bra föreläsare och är absolut en god anledning till varför man ska vara medlem i Gårda Företagarförening. I november kör vi för tredje gången.

Etablera er här

Bo Likars har stora förhoppningar, inte bara på årets mässa utan även på Gårdas och föreningens framtid.

- Både Gårda och företagarföreningen är verkligen på gång. Och med BRGs support kommer vi att bli ännu mer aktiva. Det kommer att bli en intensiv höst! Det ska även bli spännande att följa de stora byggprojekten som komma ska. Jag uppmanar verkligen företag att etablera sig i Gårda och vara med på resan framöver.

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter