För nya typer av möten

EFG visade upp sin största produktlansering någonsin på Stockholm Furniture Fair tidigare i år. Flaggskeppet är ett mötesbord för alla slags möten bl a med uppfällbar, inbyggd touchscreen och HD-kamera.

Det pågår en revolution på kontoret. Nya generationer flyttar in och gör mötesplatsen till den naturliga arbetsplatsen. Samtidigt visar undersökningar att vi tillbringar allt mindre tid vid det egna skrivbordet.

Det var utgångspunkten för EFG:s största produktlansering någonsin. På möbelmässan Stockholm Furniture Fair 8-12 februari presenterades ett helt nytt sortiment möbler och inredning med fokus på möten.

- Vi vill leda den svenska möteskulturen till en helt ny nivå, säger Marcus Westdahl, VD och koncernchef.

Arbeta tillsammans

Utgångspunkten för EFG:s satsning på inredning för möten är ett enkelt och klart konstaterande: att arbeta på kontor innebär alltmer att arbeta tillsammans. När nya generationer flyttar in på kontoren, blir mötesplatser i allt högre grad också arbetsplatser. Undersökningar visar att man tillbringar allt mindre tid vid den personliga arbetsplatsen, och allt mer i olika slags möten. I grunden handlar det om ett nytt sätt att tänka – även för de som tillverkar inredning för kontoren. Dagens unga är också mer kritiska i sitt val av arbetsplats. Man nöjer sig inte med okreativa konferensrum, slitna obekväma stolar och en pensionsfärdig projektor som tar en halvtimma att starta upp. Den kreativa mötesplatsen har blivit en konkurrensfaktor.

-Vi märker tydligt att företag och organisationer är villiga att spendera betydligt mer än tidigare på sina mötesmiljöer, säger Marianne Dahl som är chef för produktutveckling i koncernen. Det är en genomgående trend på alla våra marknader. Vi har sett behovet och är nu redo att matcha det med bra lösningar.

Nytt sätt att mötas

Flaggskeppet i den nya produktlanseringen är EFG HideTech AVM, ett mötesbord för alla slags möten, med uppfällbar, inbyggd touchscreen och HD-kamera med vidvinkelobjektiv där bordsskivans form är gjord för att funka med vidvinkeln på bästa sätt – och inte en sladd så långt ögat når. Kablar till externa uttag leds ner genom stativen som är i aluminium. I bordet finns en höj- och sänkbar mikrofon och på respektive sida om skärmen finns högtalare. Man kopplar upp sig på nätet hur enkelt som helst, det krävs varken tangentbord eller mus (men det går att koppla in om man vill).

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter