Ett Köpcentrum växer fram

Arenastaden Solna är ett av Sveriges största utvecklingsprojekt i nutid. Förutom en ny nationalarena för fotboll, ett par tusen nya bostäder och nytt hotell kommer här också att byggas en shoppingdestination i form av köpcentret Mall of Scandinavia. Byggnaden kommer att rymma 250 butiker och invigs hösten 2015.

I Solna, strax norr om Stockholms city, växer Arenastaden så det knakar. Här pågår ett av Sveriges största utvecklingsprojekt i nutid. Det byggs i dagsläget 2 000 nya bostäder och framöver kommer det att finnas en kontorsyta på runt 260 000 kvm. Även infrastrukturen förbättras. Bland annat kommer Tvärbanan att förlängas till Solna och pendeltågen sträcker sig till Arlanda flygplats. Både E4 och E18 kommer att få nya på- och avfarter. I oktober invigs den nya nationalarenan för fotboll i Solna och anslutning byggs Quality Hotel Arena.

Stor investering

Det är inte slut där. Mitt i detta stora projekt ska Mall of Scandinavia växa fram och det första officiella spadtaget togs i början av året.

Det är fastighetsbolaget Unibail-Rodamco som bygger ett framtida köpcentrum med plats för 250 butiker på totalt cirka 100 000 kvm.

- Det här är en av de största investeringarna som gjorts i Sverige inom det här området. Vi kommer att sätta en ny standard för hur shopping ska upplevas, säger Per Ronnevik, Director of Development på Unibail-Rodamco i ett pressmeddelande.

- Närheten till Stockholm city och de goda kommunikationsmöjligheterna gör platsen där Mall of Scandinavia uppförs helt perfekt, säger han.

En shoppingdestination

Huset byggs i sju plan och i mitten av de översta planen kommer det att finnas 4 000 parkeringsplatser. Samtliga parkeringsplatser är uppvärmda och under tak.

Mall of Scandinavia beskrivs som en shoppingdestination och hit kan man komma från alla väderstreck.

Det tar cirka sju minuter att ta sig hit från Stockholms city och en beräkning som Statistiska Centralbyrån har gjort visar att nära en tredjedel av Sveriges befolkning bor på 90 minuters köravstånd från Mall of Scandinavia.

Eftersom runt 70 000 personer arbetar i närområdet finns det ett naturligt dagligt flöde av människor.

Invigs hösten 2015

Satsningen Mall of Scandinavia är ett av de största projekten för Unibail-Rodamco och man håller en hög ambitionsnivå när det gäller arkitektur och miljö. Wingårdh Arkitektkontor vann uppdraget att rita interiören för Mall of Scandinavia och har då låtit de fyra elementen jord, vind, vatten och eld vara inspiratörer.

- Wingårdhs har verkligen lyckats skapa en fantastisk helhetsupplevelse som börjar i samma ögonblick du går in genom entrén eller kör in i garaget, säger Per Ronnevik

Mall of Scandinavia invigs hösten 2015.

Källa: www.mallofscandinavia.se

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter