Ett Gårda som växer på höjden

Bild: Wallenstam

Bild: Wallenstam

Hur ser ert bestånd ut i Gårda och vad har ni ledigt just nu?

– Vi har fem kommersiella fastigheter i Gårda med en total uthyrningsbar yta om ca 40 000 kvm. I dagsläget har vi ca 2 600 kvm eller 6,5% vakant.

Varför ska man som företag etablera sig i Gårda?

– Gårda är ett expansivt och spännande område som även tillåtits växa på höjden vilket ger en speciell profil och väldigt mycket nyproducerad lokalyta som komplement till de fina befintliga kontorsbyggnaderna. Det fina geografiska läget mellan city och trafiklederna är attraktivt och marknadshyresnivån är konkurrenskraftig.

Har ni något specifikt på gång i området?

– Precis som i samtliga områden där vi är verksamma undersöker vi förutsättningarna och möjligheterna att utveckla våra fastigheter i Gårda. Vi har dock inga konkreta förtätnings- eller förädlingsplaner för 2013 eller 2014.

Anders Forsling, Kundchef, Wallenstam

Anders Forsling, Kundchef, Wallenstam

Vad tror du/vet du om utvecklingen av området framöver?

– Jag tror att området kommer att fortsätta växa och bli än mer attraktivt för moderna kontorsverksamheter. Nästan alla fastigheter är tillräckligt moderna för att erbjuda yteffektiva lokaler med stor flexibilitet. Det gäller i allra högsta grad även de befintliga byggnaderna i området. Det krävs dock att infrastruktur, lokaltrafik och närservice kommer ikapp. Jag tror också det är viktigt att ännu fler bostäder byggs i området för att skapa en trivsam och trygg miljö för alla i området under dygnets alla timmar.

Finns det något speciellt att tänka på när man som företag funderar på att etablera sig här?

– Mitt tips är att leta lokal i de befintliga fastigheterna. Det finns effektiva, fina och prisvärda ytor lediga i dessa hus när konkurrensen från de nybyggda husen är som störst. Ofta finns parkering, cykelgarage etc att tillgå i Gårda trots närheten till city. Husen är flexibla och möjligheten att växa på samma adress är stor.

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter