Ett avtryck på Lindholmen

Cecilia Fasth satte sig i VD-stolen på Eklandia Fastighets AB i augusti 2014. Från den stolen kommer hon nu att kunna följa hur bolagets senaste kontorshus på Lindholmen växer fram. Tomten har Eklandia bara ägt drygt en månad men man siktar stenhårt på byggstart i kvartal två. Med detta projekt och en nytillsatt projektgrupp vill Cecilia Fasth ta större plats i Göteborgs stadsutveckling.

255613-10-NY

255613-10-NY

Alla vill hit

Att företag vill sitta på Lindholmen finns det tydliga bevis på.

- Vårt projekt Aurora, som var det senaste kontorshuset vi utvecklade här, blev väldigt lyckat. De stora dragarna i området är teknikbolagen med sin tillhörande konsultverksamhet. I stort sett alla de vill sitta här i dag, mycket för att kunna locka till sig rätt personal. Vi har sett flera bolag som flyttat hit från områden som Högsbo till exempel.

Och intresset för området kommer troligen att fortsätta öka. Alla pågående visioner för Frihamnen och Älvstaden i stort kommer att stärka hela Norra Älvstranden och Lindholmen ytterligare.

- Med alla planer som är på gång finns det knappast någon risk att Lindholmen blir en solitär. Kvillebäcken med sina bostäder och visionerna för Backaplan är ett positivt tillskott av densitet på den här sidan. Sedan har vi Frihamnen, Jubileumsparken och infrastruktursatsningarna med Hisingsbron, Marieholmslänken och förhoppningsvis en gång- och cykelbro över älven. Accessen hit kommer att bli ännu bättre framöver även om jag tycker att kollektivtrafiken och tillgängligheten med bil är bra redan i dag.

Det finns också en annan aspekt gällande läget.

- Med tanke på allt som ska hända inne i centrum under flera år framöver tror vi att det kan vara rätt skönt att ha sin bas här på Lindholmen, ler Cecilia Fasth avslutningsvis.

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter