Esab flyttar in

Götaverkens gamla huvudkontor har stått tomt länge men den

1 december flyttar ESAB, världens ledande företag inom svetsning och skärning, in på Lindholmsallén 9 och tar 7 000 kvadratmeter i besittning.

Skanska Fastigheter Göteborg AB har tecknat det 10-åriga hyresavtalet och det anrika huset från varvsindustrins blomstringstid får äntligen ljus i fönsterna efter att ha stått tomt så länge.

ESAB hade en dominerande roll redan under varvens storhetstid och har i dag, mer än 100 år senare, en internationellt mycket stark position och finns representerat i de flesta länder.

- Vi är mycket glada över att få hälsa ESAB välkomna till nya moderna lokaler, säger Lars Vardheim, VD Skanska Fastigheter Göteborg.

Anpassas till verksamheten

-Genom vår flytt till Lindholmsallén med sitt läge vid vattnet kommer vi närmare vårt ursprung, varvsindustrin. Vi uppnår samtidigt en konsolidering av verksamheten i nya lokaler i ett av Göteborgs mest expansiva områden, säger Henry Selenius, VD ESAB AB.

ESAB flyttar inte så långt. Idag finns det svenska huvudkontoret på Herkulesgatan en knapp kilometer

från Lindholmsallén. För att lokalerna ska passa ESABs verksamhet håller dryga 2 000 kvadratmeter på att byggas till på den västra gaveln, och där kommer utbildning och teknikutveckling att få specialbyggda utrymmen. I det befintliga huset kommer ESAB att flytta in i de tre nedersta våningsplanen.

Toppstandard med utsikt

Idag finns bara stommen kvar från Götaverkens tid. Innerväggar och installationer är borta och det som sker i allén kan man nästan kategorisera som ett nybygge även om skalet redan finns.

Även de översta våningsplanen, som är vakanta för andra hyresgäster, ska renoveras till toppstandard för att sedan färdigställas efter de nya hyresgästernas önskemål.

- Huset är flexibelt och vi kan därmed erbjuda intresserade hyresgäster ett flertal olika lösningar med utsikt över älven, säger Lars Vardheim.

Att Götaverkens stolta huvudkontor nu äntligen får nya hyresgäster bidrar också till den ökande aktiviteten på Norra Älvstranden.

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter