En satsning på gågatan

I maj 2014 valde frozen yoghurt-kedjan Yogiboost att etablera både butik och huvudkontor i Malmös stadskärna. Inte bara för att exponera sitt varumärke utan också för att dra sitt strå till stacken för ett ökat kundflöde i centrala Malmö.

I maj 2014 valde frozen yoghurt-kedjan Yogiboost att etablera sig med butik och huvudkontor på gågatan i Malmö centrum

I maj 2014 valde frozen yoghurt-kedjan Yogiboost att etablera sig med butik och huvudkontor på gågatan i Malmö centrum

Sedan Yogiboost öppnade sin första butik i maj 2013 har de hunnit öppna ytterligare fyra och har totalt 55 anställda.

Enligt David Engler Ludviksson, Yogiboosts VD, kändes det viktigt att synas med sitt varumärke mitt i Malmö centrum. Därför valde de att öppna sin tredje butik i ordningen på gågatan. Men skälen till att de valde att fortsätta expansionen med en butik i just det läget var flera.

– Vi ville även ta ansvar och bidra med ett nytt koncept och till ett ökat kundflöde i Malmös stadskärna. Det har varit mycket negativa skriverier om utvecklingen där. Att handeln går dåligt och håller på att dö ut. Därför är det viktigt att företagare, fastighetsägare och Malmö stad bidrar med nya koncept och bra infrastruktur som tilltalar många människor. En levande stadskärna är bra för alla parter, det ökar handeln, turismen och skapar fler arbetstillfällen, konstaterar David Engler Ludviksson.

Tips inför lokaljakten

Idag finns Yogiboosts butiker i Emporia, Mobilia, Väla Centrum i Helsingborg, Farsta Centrum i Stockholm och på Södra Förstadsgatan 4 (gågatan i Malmö). Det stora antalet etableringar under denna korta tid har gett David Engler Ludviksson omfattande erfarenheter av att leta lokal.

– Om man inte själv besitter ett stort nätverk i fastighetsbranschen är mitt tips att använda sig av en etableringskonsult. Det har vi gjort. En etableringskonsult sköter både uppsökandet av lokaler och förhandlingarna inför kontraktskrivning. Tänk också på att det går att förhandla om allt. Allt från hyra till diverse klausuler.

Nu planerar Yogiboosts ledning för en fortsatt expansion och att öppna upp nya butiker i hela Sverige. Enligt planen ska kedjan ha 14 butiker med cirka 175 anställda i slutet av 2015. Därefter är det en lansering utomlands som står i fokus.

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter