En levande stadsdel

Sedan ett år tillbaka har IT-bolaget 21 Grams suttit i Hammarby Sjöstad. En stadsdel som de upplever som levande med både boende och företag samtidigt som i stort sett allt man kan behöva i form av service och kommunikationer finns i området.

Bild: Fabege, Foto: Jeanette Hägglund.

Bild: Fabege, Foto: Jeanette Hägglund.

Ett av de företag som valt att etablera sig i Hammarby Sjöstad är IT-bolaget 21 Grams som erbjuder tjänster för distribution av brev, inklusive porto, både fysiskt och digitalt.

– Vi inriktar oss främst på den nordiska marknaden och har vårt huvudkontor här. För lite drygt ett år sedan, närmare bestämt i juni 2014, flyttade vi med våra 35 medarbetare från Globenområdet till de nya lokal-erna på Lumaparksvägen 9, som vi hyr av Fabege. Våra 700 kvm är placerade högst upp i huset där vi har en helt fantastisk utsikt. Vi kan bland annat se ut över kanalen och alla båtar som passerar, berättar Mikael Bånnsgård, Chef Kundadministration 21 Grams.

Han minns tillbaka och beskriver vad han tänkte första gången han såg lokalerna och hur föregående hyresgästens alla möbler och prylar gjorde det svårt att visualisera hur bra det skulle kunna bli.

– Men när vi väl började riva ut allting, måla om och när nya mattan kommit på plats började man verkligen inse potentialen. Det var en jätterolig resa som jag som projektledare för flytten fick vara med om.

Mikael Bånnsgård, Chef Kundadministration, 21 Grams. Foto: Erik Lundback

Mikael Bånnsgård, Chef Kundadministration, 21 Grams. Foto: Erik Lundback

Levande nästan dygnet runt

Hammarby Sjöstad beskriver Mikael Bånnsgård som en levande stadsdel med alla samhälls- och servicefunktioner man kan önska sig. Undantaget är ren shopping.

– Jag tror att många tänker att Hammarby Sjöstad är ett rent bostadsområde, men faktum är att här också finns en hel del företag. Det gör området levande nästan dygnet runt. Allting är dessutom i princip nybyggt och stadsdelen väl omhändertagen.

Även kommunikationsmöjligheterna lovordar Mikael Bånnsgård.

– Du kan ta dig hit med flertalet båt- och busslinjer. Förutsättningarna för att cykla till Hammarby Sjöstad är också väldigt bra. Jag är jätteglad i detta område.

Allt finns på plats

Huset där 21 Grams har sitt kontor har tidigare varit en gammal glödlampsfabrik och inrymmer idag, liksom stadsdelen i stort, ett mångfald.

– Den vackra Q-märkta fastigheten har en verkligt häftig stil som får mig att associera till industrifastigheter i New York med alla de små fönstren som tillsammans blir till stora. Efter en omvandling innehåller den nu både privatbostäder och kommersiella lokaler. Hyresgästerna utgör en rolig blandning. Här finns skola, förskola och företag som ägnar sig åt allt från telefoni- och IT till konfektion, säger Mikael Bånnsgård.

För att behålla industrikänslan i sina lokaler har 21 Grams valt att ha ventilationsrör och andra installationer synliga.

– Det ger en lite råare känsla som tillsammans med välputsade ytor och väggar ger en fin harmoni.

I huset finns också konferenslokaler som är tillgängliga för alla hyresgäster.

– Allra häftigast är glastornet där man förr i tiden provade glödlamporna som tillverkades här. Helglasat och högst upp i hus-et med utsikt över stora delar av Stockholm. Där har vi redan hunnit förlägga flera konferenser och det har varit väldigt uppskattat.

I närområdet finns flertalet caféer och restauranger. I Fabeges andra fastighet-er runt i kring finns husläkarmottagning, barnmorskor och banker.

– Det är fantastiskt, allting finns här, konstaterar Mikael Bånnsgård.

Att rekommendera

När 21 Grams tidigare satt i Globenområdet hamnade de till sist i en situation där de inte kunde komma vidare med befintlig hyresvärd.

– Vi hade flera gånger växt ur våra lokaler och flyttat inom huset där vi satt. Men när fastighetsägaren inte längre kunde möta våra krav och förväntningar utifrån pris och möjligheter valde vi att flytta.

Att det blev just Hammarby Sjöstad ingick inte i någon strategisk plan.

– Det var nog snarare lyckliga omständigheter att vi hamnade här. När vi insåg att Hammarby Sjöstad låg så bra till geografiskt sett och att våra behov skulle tillgodoses i form av service som lunchrestauranger och tillgänglighet i förhållande till våra kunder, i kombination med en lokal som vi verkligen gillade kändes det rätt, säger Mikael Bånnsgård.

– Vi har sedan fört lite olika resonemang kring hur vi skulle utnyttja våra ytor. Vi kom t ex fram till att mötesrum inte utnyttjas mer än kortare stunder och har därför valt att placera personalrummet, där vi tillbringar desto mer tid, på de bästa ytorna. Även att de medarbetare som tillbringar mest tid vid sina skrivbord ska ha de bästa platserna.

Flytten har i sig gått bra och personalen har på det stora hela varit positivt inställd.

– Vi är glada att vi flyttade hit och jag skulle absolut rekommendera andra företag att etablera sig i Hammarby Sjöstad, slår Mikael Bånnsgård avslutningsvis fast.

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter