En långsiktig satsning

Wihlborgs Fastigheter gav sig in i Danmark 1996 och började bygga upp ett bestånd koncentrerat till Herlev och Ballerup. I början av det här året förvärvades ytterligare fyra kontorsfastigheter i Ballerup. Nu äger och förvaltar Wihlborgs 155 000 kvm i de här områdena och har blivit en aktör att räkna med. Trots en något långsammare tillväxt på den danska marknaden ser Wihlborgs VD Anders Jarl fler möjligheter framöver. Satsningen i Danmark är långsiktig.

När Lokalguiden intervjuade Anders Jarl för 2,5 år sedan berättade han om bolagets något avvaktande inställning, men också om visionen att växa i Köpenhamnsområdet. Marknaden visar fortfarande på en något långsammare tillväxt än förväntat, men i början av året landade Wihlborgs en bra affär som stärkte deras bestånd.

Lauptrupvang8-interiör

Lauptrupvang8-interiör

Fortsätter satsa

Dessutom, fortsätter Anders Jarl, är det bara att acceptera det faktum att det är svårare att göra affärer på en helt annan marknad.

- Vi måste acceptera att vi är utlänningar här, detta är inte vår hemmaplan. Även om vi har dansk personal på plats är vi ändå inte ett danskt pensionsbolag.

Men jakten på bra affärer fortsätter, dock med en viss försiktighet.

- Vi fortsätter på den inslagna vägen. Vi vill även i fortsättningen förädla fastigheter, skapa bättre avkastning och sedan förvärva ytterligare. De affärer vi gjorde i februari är nog ganska kännetecknande för hur det kan komma att se ut framöver. Att vi började satsa i Danmark 1996 har vi inte ångrat, vi ser detta som en långsiktig satsning.

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter