En konferens i lugn och ro

Källö Knippla är den ö i Öckerö Kommun som blev befolkad sist och som förr var Sveriges största fiskeläge i förhållande till sin befolkning. I dag är den skyddade hamnen fortfarande det mest centrala på ön och hit kommer båtturister och andra besökare för en stunds lugn och ro. På piren mitt i hamnen ligger också Knippla Båt & Konferens som i samarbete med andra aktörer på ön kan skräddarsy en personlig konferens i avskild skärgårdsmiljö.

Sedan 2005 har konferensanläggningen i rött, två steg från vattnet, tagit emot mindre företag och grupper. Konferensytorna i huset på piren består av två våningar med både egen brygga och egen balkong. På nedervåningen finns köket och matplatsen för upp till 25 personer. En våning upp finns själva konferensrummet med all tänkbar modern utrustning, där upp till 40 personer får plats i biosittning.

Upplevelsen börjar i båten

Samarbetet med flertalet aktörer på ön gör att konferensen här både blir personlig och skräddarsydd.

- Våra gäster har full frihet att anpassa sin konferens, förklarar Anette Wikeryd. Vi kan ordna underhållning, mat, dryck, övernattning och utflykter. Allt ordnas efter kundernas önskemål och vi sköter det praktiska. Det kan handla om en dagsfärsk skaldjursbuffé, en bouleturnering, fisketurer med förhoppningen att fånga fisk, hummer eller krabba eller kanske bara en båttur ut till Vinga eller till någon av öarna och restaurangerna runt om.

Båten, som är central både för ön och konferensrörelsen, är Wikeryds Båt Kilen, med plats för 50 passagerare, numera även handikappanpassad. Den tidigare taxirörelsen bedrivs i dag främst som en charter- och kryssningsverksamhet. Och en tur med Kilen innebär en upplevelse i sig.

- Vi kan givetvis hämta konferensdeltagarna inne i Göteborg och då blir båtturen ut till ön en upplevelse i sig. Kanske börjar man med kaffe och fralla eller lunch ombord för att sedan köra igång konferensen direkt när vi angör bryggan.

Lugnet ska få råda Anettes råd är att inte ha ett för stressigt och bokat konferensprogram. Ute på Källö Knippla ska lugnet få råda och det är de kloka samtalen på bryggan eller i bastun som ska få ta plats. Om vädret tillåter öppnas glasdörrarna ut till den egna bryggan där man både kan njuta av ett dopp och grillning på kvällen.

- Att t ex gemensamt grilla fiskspett från Fiskvagnen här på ön brukar bli en skön, avslappnad aktivitet. Att bara få insupa skärgårdsmiljön från bryggan är en upplevelse i sig, speciellt för stressade stadsbor.

Året om

Och uppleva skärgården kan man göra året om. När höststormarna river eller när frosten biter tag i klipporna är en konferens här ute väl så rätt. Bastuhuset kan bokas året om och för de vågade kan samtalen i värmen avbrytas med ett uppfriskande bad från klipporna nedanför, även mitt i vintern.

Boende kan ordnas på vandrarhemmet, Vadbinderiet, i hamnen och även i ett par fristående hus. Vandrarhemmet erbjuder sex stycken fyrbäddsrum med balkong och havsutsikt, plus gemensamt kök och WC samt dusch i korridor. På nedervåningen finns ytterligare ett sällskapsrum med kök där man med fördel kan avsluta dagens konferens med en middag, signerad Karin Carlsson och hennes cateringverksamhet.

En konferens på Källö Knippla kännetecknas av samarbete och Anette Wikeryd kan med många andra aktörers hjälp skapa en konferens där skärgården och allt vad den har att erbjuda står i fokus. Året om.

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter