En diamant i Högsbo

Den första hyresgästen har redan flyttat in i Svarta Diamanten i Högsbo. Ett hus som fastighetsägaren Svenska Hus tagit ett stort renoveringsgrepp kring och som nu får bilar att stanna till och fler företag att visa intresse. Uthyrningschef Niklas Simonsson tror på Högsbo men tror också att fastighetsägarna måste se möjligheter och våga satsa.

Lediga ytor i Svarta diamanten.

Lediga ytor i Svarta diamanten.

- Högsbo är ett spännande område som alla känner till. Det ska märkas att det händer saker här. Vi fastighetsägare måste se till att det finns hus som lockar nya hyresgäster och som höjer områdets status. Men det räcker inte att måla trapphuset, vi måste ta ett tydligare grepp för att lyckas.

Enligt Niklas Simonsson är det viktigt att fastighetsägarna är självkritiska.

- Vi kan inte bara luta oss tillbaka för att vi exempelvis tycker att kommunikationerna är för dåliga utan vi måste agera själva. Vi som äger fastigheter måste visa att vi tror på våra hus och på området. Gör inte vi det gör ingen annan det och då kommer området inte bli så bra som det faktiskt har förutsättningar att bli.

Många fördelar redan

Fördelarna är redan många, tycker Niklas Simonsson.

Niklas Simonsson, Uthyrningschef

Niklas Simonsson, Uthyrningschef

- Läget är jättebra med närheten ut på större leder. Här finns en blandning av företag, gott om parkeringsplatser, en del service och restauranger och kommunikationerna är helt okej även om de behöver bli bättre. Många som jobbar här är dock bilburna och med bil är det nära både till Frölunda Torg och Linnéstan.

Göteborgs Stad ger också signaler om att läget är gott och vill utveckla området.

- Det finns exempelvis planer för att Dag Hammarskjöldsleden ska bli stadsgata. Hela staden växer ju så vi är övertygade om att Högsbo över tid också kommer att hänga med i den utvecklingen. I framtiden kommer det med stor säkerhet även finnas bostäder här, vilket självklart kommer att lyfta hela området.

Alla förutsättningar

Svenska Hus äger en fastighet på Olof Asklunds gata 1 där det i dagsläget finns några lediga kontorsytor. Dessutom bygger man just nu ett nytt hus för Swedbank och Fastighetsbyrån på Topasgatan. Huset står färdigt i sommar och i skrivande stund finns det fortfarande en ledig yta kvar i bottenplan. Och Svenska Hus kan som sagt även erbjuda moderna kontorslokaler mellan 350–800 kvm i Svarta Diamanten på

A Ohdners gata 7. Halva huset hyrdes ut på relativt kort tid och till sommaren hoppas Niklas Simonsson att ytterligare 25 % har hyrts ut.

- Det här projektet visar tydligt att det finns en efterfrågan när man tar ett större grepp och skapar det marknaden vill ha.

Samtliga tre våningar, på vardera 850 kvm, har rensats ut och tömts. Den tidigare baksidan mot A Ohdners gata blir ny framsida, som med det nya glasade trapphuset utgör en tydlig och representativ entré. Huset får nya fönster, nya installationer och en ny fräsch fasad att synas på och trivas bakom.

- Det här huset har alla förutsättningar för bra och moderna kontor, beskriver Niklas Simonsson. Med bra mått, bra höjder, bra fönstersättning och flexibilitet. Vi kan dela varje våningsplan på flera bra sätt och skapa ett fint flöde. Dessutom finns en bilramp ner till källaren där det finns ett antal förråd som kan fungera som extra förvarings- och arkivmöjligheter.

Olof Asklunds Gata.

Olof Asklunds Gata.

Nöjda hyresgäster

Första hyresgästen har precis flyttat in. Acte Solutions ingår i börsnoterade Lagercrantz Group AB och är en av Sveriges främsta distributörer av kommunikationslösningar och embedded hårdvara.

- Vi satt redan i området och trivdes mycket bra här. Nu får vi ett helt nytt och fräscht kontor samt möjlighet att helt anpassa våra lokaler till vår verksamhet, säger Krister Hagström, chef i Göteborg.

1 juli får Acte Solutions sällskap av Baldacci AB. Ett snabbväxande företag som säljer exklusiva hårvårdsprodukter till frisörbranschen.

- Vi har växt ur våra nuvarande lokaler här i Högsbo och har stort behov av större ytor. Det är en fantastisk möjlighet att få vara med i utformningen av våra nya lokaler och anpassa dem efter våra önskemål, konstaterar Daniel Odéhn, en av fyra delägare.

- Baldacci visste precis vad de sökte och vi har haft en mycket bra dialog. Förhyrningen tog bara sju dagar från första visning till kontraktsskrivning – en snabb och smidig process. Med Svarta Diamanten tycker jag att vi har visat att projektutveckling i det här området lönar sig. Vi ser fler möjligheter framöver, avslutar Niklas Simonsson.

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter