"En bra uthyrare vill skapa affärer"

Jesper Carlsöö, uthyrningschef på Corem Property Group, har de senaste två åren vunnit pris i Lokalguidens tävling Årets Uthyrare. Här berättar han om det svåraste med sitt jobb och hur en bra uthyrare är.   

Hur skulle du beskriva den optimala hyresgästen?

- En kund som är påläst och vet vad de behöver. Det är också väldigt bra om de har en god insikt i rådande hyresläge så förväntningarna på produkt och hyresnivå är realistiska.

Vilken är den vanligaste missuppfattningen mellan en hyresgäst och en hyresvärd?

 - Förväntan på produkten och vad det skall kosta! I synnerhet om situationen är motsatt till mitt tidigare svar ovan. Annars handlar det ofta om vad som ingår i form av drift och underhåll. Vi har ju så kallade Gränsdragningslistor i våra avtal men trots det blir det nästan alltid frågor om vem som skall byta trasiga glasrutor eller byta lysrör.

Hur jobbar du för att möta en hyresgästs behov och krav?

- Försöka förstå kundens verksamhet och verkligen sätta sig in i deras vardag. Viktigt att vara tydlig med vad anpassningsarbeten får för konsekvenser, såväl ekonomiskt som praktiskt.

Hur är en bra uthyrare?

- En som vill och har förmågan att skapa affärer. Det handlar också mycket om att orka dra den sista lilla biten för att verkligen sy ihop säcken.

Vad skulle du säga är det svåraste med ditt jobb?

- Det är just att få de sista procenten av en affär på plats. I stora drag är alla oftast överens men det skall förhandlas klart till 100 procent innan det kan bli en affär.

Fakta: Jesper Carlsöö, Corem Property Group

Bor: Stockholm

Jobbat med uthyrning: Som Förvaltare och sedan Regionchef från 2007. Började 2011 att jobba med uthyrning till 100 procent i rollen som Uthyrningschef.

Utbildning: Ekonomistudier vid Stockholms Universitet, Reservofficersutbildning i Flygvapnet.

Tidigare arbetsplatser: M2 Gruppen. Dessförinnan egen Reklam- och PR Byrå med ca 60 medarbetare.

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter