Eget kontorshus vid Triangeln

Bild: Sydark

Bild: Sydark

Triangeln är Malmö innerstads största handelsplats och Vasakronan är områdets absolut starkast lysande fastighetsägare. I mitten av juni invigdes de fem nya shoppinggatorna Stationsgatan, Konstgatan, High Street, Välgången och Triangelpromenaden. Vasakronan förvärvade i år NCCs samtliga kommersiella ytor i deras pågående projekt om cirka 12 000 kvadratmeter galleria med cirka 400 garageplatser och 4 700 kvadratmeter kontorslokaler. Tillträde sker den 17 december i år. Efter Vasakronans om- och utbyggnad, en investering på cirka 440 miljoner och köpet av den nybyggda delen, erbjuder Triangeln nu 150 butiker, restauranger och caféer, totalt 35 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta. De två fastigheterna som Vasakronan ägde sedan tidigare innehåller, förutom 21 700 kvm handel, kontorslokaler om 10 500 kvm, ett hotell om 17 500 kvm och 5 000 kvm bostäder. Därutöver finns en stor garageanläggning. Och nu är det alltså dags att lägga till ett nytt kontorshus.

Arne Johansson, Fastighetschef, Vasakronan

Arne Johansson, Fastighetschef, Vasakronan

Läget lockar

Citytunneln, som officiellt invigdes 4 december 2010, har stärkt områdets attraktivitet ytterligare, cirka tio miljoner människor kommer varje år att passera genom Station Triangeln. Triangelns läge och koncept är unikt - kontor, handel, hotell och ett stort serviceutbud gör platsen till ett nav för människor som bor och arbetar i Malmö. Alltså en perfekt plats att placera sitt nya kontor på.

- Läget mitt i city är suveränt, menar Arne Johansson, Fastighetschef Vasakronan och även Centrumchef Triangeln. Närheten till Triangelstationen plus det stora utbudet av 150 butiker runt omkring är fina argument när man ska locka till sig bra personal.

Bild: Sydark

Bild: Sydark

Ett eget hus

Genom att bygga om sitt eget lastintag kunde Vasakronan göra plats för kontorshuset mellan sin befintliga del av Triangeln och NCCs nybyggda. Huset blir fyra våningar högt och totalt 1 916 kvm, fördelat på 428 kvm per plan. Dessutom tillkommer ett mervärde i form av en stor takterrass i söderläge, med utsikt över kyrkan och torget.

- Storleken kommer att fungera fint för en enda hyresgäst och jag tror att det finns en hel del företag som skulle vilja profilera sig med den här typen av eget hus. Skyltläget är ju dessutom väldigt bra! Det är givetvis möjligt att hyra även ett, två eller tre plan.

Bild: Sydark

Bild: Sydark

Alla möjligheter

Även flexibiliteten är stor, rumslösningarna styrs enbart av placeringar av våtrum och trapphus.

- Här finns stora möjligheter för ett företag att få precis de lokaler de behöver. Alla lösningar är möjliga.

Grundläggningen är redan klar och i skrivande stund är man uppe i markplan och ska börja riva den befintliga garageinfarten.

- Det tunga markarbetet är klart, nu ska vi bara bygga uppåt. En inflyttning lagom till våren/sommaren nästa år är fullt realistiskt, säger Arne Johansson.

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter