Effektivare med växter på kontoret

Användning av växtlighet i interiörer förbättrar inomhusmiljön och ökar effektiviteten på arbetsplatsen. Nu har möbelproducenten OFFECCT tagit fram ett nytt koncept som möjliggör att integrera växterna i inredningen på ett naturligt sätt.

Forskning har visat att en medveten användning av växtlighet i interiörer för med sig ett antal fördelar, bland annat förbättrad inomhusmiljö, förbättrad luftkvalitet, sänkt bullernivå och minskad stress. Andra fördelar är att effektiviteten på arbetsplatsen ökar och att medarbetare och kunder känner sig mer tillfreds.

I samband med Stockholm Furniture Fair 2011 lanserade OFFECCT ett helt nytt koncept kallat OASIS. OASIS är ett sortiment med designprodukter som tillsammans med växtlighet förstärker och tillför arbetsmiljön ett mervärde, inte minst genom en medveten användning av gröna inslag och en förbättrad luftmiljö. OASIS vänder sig också till arkitekter som är intresserade av att addera gröna inslag i sina projekt.

Green islands blir en fristad

OASIS-konceptet inleds med ett antal produkter från fyra av OFFECCTs formgivare. Den framstående franske formgivaren Jean-Marie Massauds bidrag till OASIS är Green Islands. Green Islands är en låg sittmöbel med plats för växtlighet, och väljer man att integrera en högre växt skapas den vilsamma känslan av att man sitter som under ett träd. Det centrala är att växtligheten är en del av möbeln. Green Islands kan beskrivas som en ö – eller ett slags fristad – i en offentlig miljö eller på kontoret som inbjuder till en stund av kontemplation eller ett stilla samtal. Green Islands kommer i två varianter – en cirkulär och en kvadratisk sittmöbel.

I konceptet ingår också t ex piedestaler som på nätta ben förhöjer växterna och kan användas för att dela av ett rum eller skapa oaser samt en ställning med en stor bricka i förzinkat stål för placering av växtlighet.

Gröna miljöer - ett mervärde

– OASIS är en av OFFECCTs strategiskt viktigaste satsningar på senare år. Det handlar inte om växtligheten i sig utan om de mervärden som gröna miljöer medför. Helt i linje med vårt mångåriga engagemang för att skapa hållbar design, är det ett självklart steg att skapa förutsättningar för bättre inomhusklimat och en kreativare arbetsmiljö, säger Kurt Tingdal, VD, OFFECCT.

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter