City Gross storsatsar i Hyllie

Dagligvarukedjan City Gross etablerar en ny butik i Hyllie som ett första steg i en storsatsning i Skåne. Den 6 500 kvm stora butiken beräknas stå klar under 2018 i hörnet Pildammsvägen och Hyllie Allé, med närhet till Öresundsbron och Europavägarna 20 och 22. City Gross Hyllie tillför därmed ett sextiotal nya arbetstillfällen och ett ännu bredare serviceutbud i området.

Bild: Bergendahls

Bild: Bergendahls

Den första City Gross-butiken öppnade i Hyllinge utanför Helsingborg 1993 och Skåne är kedjans hemmamarknad. Markreservationen i Hyllie är därför ett viktigt steg i en större satsning på att etablera fler City Gross-butiker i Malmö och av strategisk vikt för den fortsatta tillväxten, något som även det ansvariga kommunalrådet instämmer i:

– Malmö växer och behöver entreprenörsdrivna verksamheter som med hållbara värderingar har viljan och kraften att vara med och ta ansvar för framtidens stadsmiljö och utveckling. När fler företag väljer Malmö som platsen för sin verksamhet stärks staden och regionen, och det öppnas upp för fler arbetstillfällen, säger Milan Obradovic, kommunalråd med ansvar för teknik och miljö.

Butiken invigs 2018

Kvarteret med City Gross Hyllie beräknas stå klart under 2018 i hörnet Pildammsvägen och Hyllie Allé, i sydvästra delen av Malmö nära Öresundsbron och Europavägarna 20 och 22. City Gross 6 500 kvm fyller en del av bottenplanet som en integrerad del av ett kvarter där boende kombineras med butiker och parkeringsgarage. Miljön blir urbant modern med hög arkitektonisk kvalitet och ambitionen att vara hållbar ur såväl ett socialt och ekonomiskt som ekologiskt perspektiv. Tanken är att kvarteret blir en del av en stadsmiljö som uppmuntrar möten och därmed lyfter kunskapsstaden Malmö.

– Vi är riktigt glada över att äntligen få möjlighet att inleda vår storsatsning i Malmö, en expansiv stad där behovet av moderna livsmedelsbutiker, som i form och erbjudande är optimerade för nya kundbehov, ökar. Att nu kunna ta nästa steg och öppna ytterligare en butik i Malmö, utöver vår butik i Rosengård, är mycket glädjande och viktigt för oss, säger Johan Johnsson, VD för Bergendahls Food, som äger och driver City Gross-butikerna.

Profilområdet Hyllie

Hyllie är med sin lokalisering och kombination av boende, evenemang och handel ett profilområde i Öresundsregionen. Tillgängligheten är unik, med ett läge som är perfekt för internationellt orienterade invånare och verksamheter, menar man på Bergendahls Foods.

Norra Europas största internationella flygplats Kastrup nås på 15 minuter från en av Skånes modernaste tågstationer, Köpenhamns huvudbangård på 25 min och centrala Malmö på 5 min. Sport- och evenemangsarenan Malmö arena, Malmö Arena Hotel och Emporia köpcentrum är verksamheter som tillsammans med 7 000 planerade bostäder och lika många arbetsplatser präglar Malmös nyaste stadsdel.

City Gross Hyllie tillför Malmö ett sextiotal nya arbetstillfällen. Butiken kommer, enligt Bergendahls Food, att erbjuda dagligvaruhandelns bredaste utbud av varor med en konkurrenskraftig prisbild.

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter