City blir allt mer attraktivt

Hufvudstaden äger 24 fastigheter i Stockholm city. Ett område som Henrik Egnell, uthyrningschef på Hufvudstaden, beskriver som allt mer attraktivt, inte minst på grund av alla stora fastighetsprojekt som just nu pågår. Här svarar han på frågor om dagens och framtidens city samt om deras egna bestånd och vakanser i området.

Hufvudstadens fastighet på Mäster Samuelsgatan 1. Foto: Pelle Nilsson

Hufvudstadens fastighet på Mäster Samuelsgatan 1. Foto: Pelle Nilsson

Hur skulle du beskriva dagens Stockholm city?

– Stockholm är en av Europas snabbast växande städer och givetvis påverkar det city. Om man bara ser till de senaste fem åren så har Stockholm blivit mycket mer internationellt, mer dynamiskt och spännande. Stockholm är en stad i förändring och just nu sker ett antal väldigt stora fastighetsprojekt som kommer göra city än mer attraktivt. Vi ser också en ökad efterfrågan från ”nya” branscher så som spelutvecklingsbolag som vill sitta på attraktiva adresser för att kunna rekrytera personal.

Henrik Egnell, Uthyrningschef, Hufvudstaden

Henrik Egnell, Uthyrningschef, Hufvudstaden

Hur tror du att man som hyresgäst kommer uppfatta city som etableringsområde om tio år?

– De flesta lägen som var bra för tio år sedan är bra idag och så kommer det vara om tio år också. I takt med alla stora projekt som rullas ut de kommande fem åren skapar det mer attraktiva kontorslokaler för hyresgästen, vilket är viktigt för city för att möta konkurrensen utanför city.

Hur skulle du beskriva hyresnivåerna och dess utveckling i området?

– Hyresmarknaden fortsätter att vara stabil. Vad som kommer ske är dock en tydligare differentiering på hyresnivån beroende på produkt och läge. Hyrorna för effektiva kontorslokaler i attraktiva lägen kommer att gå upp och hyresnivåerna på mindre bra kontorslokaler i sämre lägen kommer att gå ned. Vi ser också en ökad efterfrågan från branscher som historiskt sett har suttit lite utanför city. Fler kreativa branscher som vill sitta i city för att kunna rekrytera och framförallt behålla personal.

Hur ser ert fastighetsbestånd ut i Stockholm city?

– Vi äger 26 fastigheter, varav 24 i city. Vi äger fastigheter i bästa affärsläge i city och ser positivt på att äga fastigheter i kluster. Gärna hela kvarter. Bibliotekstan, NK, Kungsgatan och norra Drottninggatan ger en bra bild av var vår tyngdpunkt ligger.

Var i city har ni hyreslediga lokaler?

– Vi har hyrt ut väldigt många lokaler under våren och har i dagsläget tio vakanta lokaler i city. Just nu har vi något mindre lokaler på mellan 250- 700 kvm. Jag vill främst lyfta fram en väldigt effektiv lokal på NK, plan 7, på 690 kvm. Den är väldigt ljus med hög takhöjd och som hyresgäst på NK får man ta del av det stora serviceutbud som varuhuset erbjuder. Vidare har vi just nu ca fem lediga kontorslokaler på ca 250 kvm. Dels i Bibliotekstan i vackra sekelskiftsfastigheter men också på Drottninggatan vid Centralbadet samt en fin lokal i Gamla Stan med utsikt mot vattnet.

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter