Bra exponeringsläge i Rondellhuset

Med hög miljöprofil, mjuka runda former och en generös utsikt planerar Wihlborgs Fastigheter att uppföra kontorsfastigheten Rondellhuset i Dockan. 8 500 kvm kontorsytor finns att hyra. Önskas flexibla och effektiva lokaler i bra exponeringsläge är det bara att slå till.

Rondellhuset. Bild: Wihlborgs

Rondellhuset. Bild: Wihlborgs

Strategiskt vid korsningen Stora och Östra Varvsgatan, alldeles bredvid Gängtappen, ska Wihlborgs Fastigheter bygga Rondellhuset. En kontorsfastighet om totalt 8 500 kvm. Höjden på huset blir elva våningar närmast Gängtappen för att sedan slutta ner till sju mot rondellen.

– Husets gestaltning bygger på det väldigt tydliga exponeringsläget och man har hittat en kuruvatur som plockar upp mjukheten i intilliggande byggnader. Fastighet-en får helt enkelt en nyskapande och rund-ad gestalt som fortsätter på Gängtappens form, beskriver Mårten Edstrand, chef för projekt och utveckling på Wihlborgs.

Genom att flytta till Rondellhuset flytt-

ar man in i ett större sammanhang, menar han.

Västra Hamnen och Dockan är ett fungerande näringslivskluster där det finns god service, stort utbud av lunchrestauranger och ett stort antal företag. I just det här huset flyttar man in för att man vill göra ett statement med sin flytt och vill synas med sin profil – att man är ett modernt, nytänkande bolag som sätter miljön högt.

Hög miljöprofil

Miljöprofilen i huset är väldigt hög. Wihlborgs jobbar efter certifieringssystemet Svensk Miljöbyggnad där de siktar på högsta möjliga nivå.

– Vi är vana vid att nyproducera kontor och lär oss mer kontinuerligt, därför bygger vi bättre och bättre hus. Samtidigt ökar vårt miljötänk och med hjälp av olika tekniker driver vi ner energiförbrukningen i hög takt. I de senaste husen vi byggt har vi extremt låga energiförbrukningstal.

Nytt för Rondellhuset är den dubbla glasfasaden med inbyggda solceller. Enligt Mårten Edstrand borgar den för ett bra inomhusklimat och låg energiförbrukning i och med att den bidrar till en tröghet mot både solinträngning sommartid och kyla på vintern.

– Det här är verkligen att utmana gränserna och det gör att vi kommer fortsätta ligga i framkant och driva på utvecklingen med energismarta lokaler.

Mårten Edstrand, Projekt- och utvecklingschef, Wihlborgs Fastigheter

Mårten Edstrand, Projekt- och utvecklingschef, Wihlborgs Fastigheter

Generös utsikt

Rondellhuset ska i huvudsak rymma kontor men på bott-enplan finns eventuellt även utrymme för service.

– Men det får man i så fall utforma i samband med att vi hittar de större hyresgästerna så att det anpassas efter deras önskemål. Det kan ju också visa sig att t ex en extern konferensavdelning eller en generös reception eller liknande önskas, säger Mårten Edstrand.

Husets läge erbjuder en väldigt generös utsikt och genomgående ljusinsläpp från två håll. På insidan är flexibiliteten stor med möjlighet att anpassa planlösningen efter hyresgästernas behov. Både rumslösningar och öppna kontorslandskap fungerar bra.

– Våningarna går också att stycka ner på ett effektivt sätt för att möta mindre hyresgäster om man önskar.

Ett spännande inslag blir husets fyra stora terrasser i etage, på våning 6, 7, 8 och 9.

– Därav trappningen av husets fasad. Tanken är att man ska kunna ha en mötesplats utomhus i anslutning till det egna kontoret på de här terrasserna. Inte så att man bara går ut och tar en kaffe och solar nästippen en stund utan här ska man faktiskt kunna arbeta.

Medvetna hyresgäster

Detaljplanen vann laga kraft för en tid sedan och både bygglov och upphandling av byggnadsfirma är i sin ordning. Dock vill Wihlborgs uppnå ett visst uthyrningsläge innan byggstart.

– Vi har inte satt ett visst procenttal utan det beror på vilken yta som går och vilken typ av hyresgäst som kommer. Det handlar ju också om tajmingen med resten av marknaden. 18 månader efter byggstart kan huset sedan stå klart, säger Mårten Edstrand.

Hyran för kontorslokalerna kommer ligga i nivå med övriga nyproducerade enheter i området och än så länge är alla ytorna hyreslediga.

Wihlborgs tänker sig hyresgäster som uppskattar exponeringsläget och har en modern syn på sig själva när det gäller hur man vill uppfattas.

– Inte minst att de har ett varumärke som speglar huset. Då tänker jag både miljö, exponering och ett visst element av exklusivitet.

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter