Attraktivt läge för edison park

Fastighets AB Briggen är i sluttampen av byggprojektet Edison Park, som har byggts i tre etapper. Sett ovanifrån bildar de två huskropparna varsin fyrklöver med ett kärnhus i mitten och fyra ”blad” runt om vardera kärna.

I första etappen, som stod färdig 2001, byggdes den ena fyrklövern med färdiga kontor. I etapp två byggdes det andra kärnhuset och stommen till två av fyra intilliggande hus. Därefter inreddes lokalerna efter hand och med hänsyn till hyresgästernas önskemål.

Det har blivit en stor spridning på hur lokalerna ser ut. Idag är kontoret en viktig prägel för företagen, säger Marianne Eggert som är uthyrare på Briggen.

Samma modell har man använt vid den sista etappen.

Där håller vi nu på att inreda lokalerna till dem som vi har skrivit kontrakt med, säger hon och berättar att det än så länge finns hyreslediga lokaler i fastigheten.

Greppet att låta hyresgästerna vara med och påverka inredningsfasen är relativt nytt för Briggen och det har varit en positiv upplevelse.

Det är roligt! Hyresgästerna har visat ett otroligt engagemang och man är stolt över sina lokaler.

Marianne Eggert tror att delaktigheten leder till nöjdare och mer långvariga hyresgäster, vilket man på Briggen är tacksamma för.

Vi bygger inte för att sälja utan för att hyra och förvalta själva. Därför är vi glada om hyresgästerna stannar länge hos oss.

Husen omges av gröna ytor med parkeringar och fasaderna är putsade i vitt och rött med detaljer av stål och glas. Interiört har man använt de klassiska materialen klinker, trä och glas. Genom att samla alla fasta installationer i mitten av våningsplanen har man ökat flexibiliteten för hyresgästerna och man kan välja mellan kontorslandskap, cellkontor eller en blandning av både ock. I varje enskild byggnad finns fyra våningsplan på ungefär 1 000 kvm. De uthyrda lokalerna är på allt ifrån 250 kvm till 2 000 kvm, men det finns företag som har ännu större lokaler. Totalt finns över 32 000 kvm kontor i Edison Park.

Fastigheten ligger vid norra infarten till Lund. Från området går det bussar in till centrum, med bil tar det cirka en kvart via motorvägen till Malmö och man kan snabbt ta sig till Kastrups flygplats. Tillgängligheten, skyltläget och närheten till högskola och universitet är viktig, konstaterar Marianne Eggert.

Ett stort antal av företagen här har internationella kontakter och ägare och det är många som reser i tjänsten. Dessutom är det många som vill etablera sig på området för att det är lätt att rekrytera kompetent personal, tack vare universitetet. Man kan också få hjälp med utveckling och forskning i nära anslutning till sitt företag.

I första etappens kärnhus finns en hörsal som rymmer cirka 200 personer. Här finns också fyra mindre konferensrum för 20-40 personer. Till hösten kommer det att öppna en lunchrestaurang i ett av den sista etappens hus och Marianne Eggert berättar att restaurangen kommer även att kunna hjälpa till med så väl catering som annan typ av servering både för hyresgäster och utomstående som vill hyra konferensanläggningen. I sista etappens kärnhus finns en stor glasad foajé som hyresgästerna kan använda till olika typer av event.

Vi ser gärna att Edison Park blir en naturlig mötesplats för näringslivet, säger Marianne Eggert.

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter