Attraktivt i Gårda park

Central Business District (CBD) kommer förmodligen att utökas framöver och Gårda knyts närmare och närmare Göteborgs absoluta centrum. Ulf Birk, Uthyrningsansvarig på Newsec Asset Management, ser tendenserna om en ny flyttström och har sett flera företag välja just Ullevi och Gårdaområdet före exempelvis innerstaden pga de infrastrukturprojekt som väntar. Vakansnivån är låg men i Gårda Park kan Newsec erbjuda fina ytor i ett riktigt representativt kontorshus.

259848_johanwillinsg_05

259848_johanwillinsg_05

Vass kontorsfastighet

Vakansnivån i Gårda är låg men i kontorshuset Gårda Park, som Newsec förvaltar åt Niam, finns det fina möjligheter.

- Gårda Park är jättespännande att jobba med, berättar Ulf Birk. Det är en riktigt vass, representativ kontorsfastighet med mycket luft, rymd och ljus. Här finns också rekreationsytor plus fina paus- och eventytor på baksidan ner mot ån.

Huset är byggt i etapper, varav den senaste byggnaden 2003, och just nu kan Gårda Park erbjuda två våningsplan då Telia sedan tidigare minskat sina ytor inom fastigheten.

- Fastigheten har haft en låg profil, något vi vill ändra på nu, konstaterar Ulf Birk. Under våren har vi konverterat hus D till ett multi tenant-hus med egen ny entré, adress Johan Willins Gata 8. De öppna ljusgårdarna har glasats in så att vi kan blanda hyresgäster utan att få överhörning.

1 april flyttade även GoExcellent in på 2 000 kvm i byggnaden, förutom Telia som sedan tidigare finns i Hus D.

- Det känns jätteroligt, speciellt eftersom de faktiskt valde mellan det här läget och innerstaden. Just nu har vi några offertlägen med andra potentiella hyresgäster och pratar med flera som är intresserade generellt kring byggnaden, speciellt konsultföretag.

Effektivt och flexibelt

Gårda Park bygger på öppna lösningar, höga takhöjder och väldigt många fönster.

- Här finns extremt bra och effektiva landskapslokaler, man kan komma ner till 12 kvm per person i yteffektivitet. Få hus klarar 14-15 kvm/person idag. Och takhöjderna; i bottenplan är det över tre och en halv meter och en bit över tre meter i resten av huset. Här finns väldigt många fönster och tack vare den C-formade byggnadskroppen får vi inte så många mörka, onödiga ytor som faller bort.

Efterfrågan på den här typen av ytor är stor, konstaterar Ulf Birk.

- Företag är beredda att betala för lokaler om det handlar om kvalitet och yteffektivitet. Många är dessutom nyfikna på aktivitetsbaserade lösningar och vill ha flexibiliteten inbyggd. Den här typen av lokaler innebär att man kan förtäta kraftigt på vissa ställen och göra kvalitativa miljöer på andra ställen. Många efterfrågar det.

Ulf-Birk

Ulf Birk

Ulf-Birk

Ledigt just nu

I Gårda Park finns sålunda flera förutsättningen att skapa något bra.

- De som söker lokal ska absolut känna till det här huset och dess möjligheter.

Just nu är 1 840 kvm lediga på plan fem, ytor som även kan delas upp till lokaler mellan 700-1 200 kvm och på entréplan är 780 kvm och 330 kvm lediga.

- Dessutom kan man knyta ljusgården till bottenplansytorna och använda den till exempelvis showroom, möten, eller kanske placera ett fräckt pentry där. Så totalt kan ett företag hyra 1 500 kvm i bottenplan. Och det är snabb inflyttning, vi talar endast om cirka fyra månaders anpassningstid, avslutar Ulf Birk.

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter