Atrium Ljungberg köper av Wihlborgs

Atrium Ljungberg förvärvar en vårdfastighet av Wihlborgs i centrala Malmö. Försäljningen sker genom en bolagsaffär för 125 miljoner kronor. Fastigheten omfattar 7 500 kvm.

Fastigheten är redan fullt uthyrd. Bland hyresgästerna finns en vårdcentral, Region Skåne och ASIH Malmö.

– Fastigheten är en solitär i vårt fastighetsbestånd, den är belägen i närheten av Möllevångstorget där vi inte äger några andra fastigheter, säger Anders Jarl, vd på Wihlborgs. Det starka marknadsläget har lett till bedömningen att det nu är rätt läge för Wihlborgs att genom en avyttring ytterligare koncentrera beståndet till våra kärnområden.

För Atrium Ljungbergs del är förvärvet ett led i bolagets vilja att växa i Malmö. Fastigheten, Malmen 12, ligger i nära anslutning till fastigheten Dimman 11, som Atrium Ljungberg förvärvade i mars 2014. Hyresvärdet bedöms 2016 uppgå till cirka 10 miljoner kronor.

- Nu stärker vi vår position i Malmö ytterligare. Det här förvärvet är en stabil investering i ett område som vi ser en framtida potential i. Vi fortsätter att vara delaktiga i den långsiktiga utvecklingen av Möllan som är ett spännande område i innerstaden, kommenterar Micael Averborg, affärsområdeschef Transaktion och marknad på Atrium Ljungberg.

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter