Anne-Louise Carlsson, Uthyrare på Stena Fastigheter Malmö: En svårighet är att få tiden att räcka till

Anne-Louise Carlsson, Uthyrare på Stena Fastigheter Malmö, pratar utmaningar i jobbet, framtiden för branschen och beskriver den optimala hyresgästen. 

Hur skulle du beskriva den optimala hyresgästen?

- Vi som fastighetsägare är långsiktiga i vårt ägande av våra fastigheter. Därför bygger bästa möjliga relationen mellan oss och våra kunder också på ett långsiktigt samarbete. För oss är en optimal hyresgäst någon som bedriver en långsiktig verksamhet där man har en gynnsam expansion där vi kan vara med och erbjuda lokaler.

Vilka missuppfattningar kan dyka upp i samband med en uthyrning och hur jobbar du för att undvika dessa?

- För att minimera risken för missuppfattningar är det viktigt att jag i min roll som uthyrare har en så bra bild som möjligt av kundens förväntningar. Det är också viktigt att jag är tydlig i min kommunikation om vad hyresvärden avser leverera. Som kund genomgår man inte en lokalsökningsprocess så ofta, det är därför viktigt att jag som uthyrare guidar och informerar kunden genom processen för att arbeta bort så många missuppfattningar som möjligt.

Hur jobbar du för att möta en hyresgästs behov och krav?

- Det mest grundläggande är att så tidigt som möjligt i processen göra en behovsanalys och lära känna verksamheten. I den analysen är det viktigt att ha med framtidsperspektiv då lokalhyresavtal ofta löper på 3 år eller längre. När man fått fram en tydlig bild av kundens behov och krav kan man börja titta på rätt lokallösning.

Vad gillar du mest med ditt jobb?

- Det fantastiska med mitt jobb är att jag möter och får lära känna så otroligt många verksamheter och personer. Det är väldigt inspirerande att få vara delaktig i att hitta rätt lokaler för dem och deras personal att utvecklas och trivas i.

Hur är en bra uthyrare?

- För att vara en lyckosam uthyrare behöver man vara lyhörd, serviceinriktad, ha intresse för att hjälpa sina kunder och vara lösningsorienterad.

Vad skulle du säga är svårast med ditt jobb?

- En svårighet i rollen som uthyrare är att få tiden att räcka till då man oftast har många bollar i luften.

Hur tror du framtiden ser ut för uthyrningsbranschen?

- Min uppfattning är att framtiden ser mycket ljus ut. Vi är verksamma i en dynamisk region med en tillväxt som ger goda förutsättningar för företag att utvecklas i vilket leder till att nya behov och möjligheter uppstår.

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter