Alla möjligheter på Malmö Arena

Malmö Arena i expansiva Hyllie i Malmö är ett hus med enorm kapacitet. Som konferensgäst finns det 55 lokaler att välja på och alla möjligheter att kombinera konferensen med stora evenemang som hockey eller andra idrotter och konserter, men även mindre arrangemang som matlagningskurs eller vinprovning. Restaurangen drivs i egen regi och bjuder på mat lagad från grunden av lokalproducerade råvaror. Ett stående inslag på menyn är exempelvis handrullade köttbullar efter Percy Nilssons eget recept.

Konferens-Arenarummet

Konferens-Arenarummet

Mycket på köpet

Förutom de riktigt stora evenemangen som fyller arenan några gånger i månaden ska huset även fyllas resten av årets dagar. Fokus ligger därför mycket på konferenser för mellan 10-300 personer.

- De flesta konferenser arrangeras oftast inte i samband med något evenemang utan är en vanlig dagkonferens, menar Tim Borglin.

Men det som gör Malmö Arena unika är just möjligheten att kombinera konferens med konsert, hockeymatch m m, eller så kan man abonnera olika delar av huset.

- I grund och botten är vi en hockeyarena, vi har mycket representation kring hockeyn där ett sällskap ofta passar på att ha ett möte innan en match. Eller nyttjar man isen själv och kör företagshockey efter konferensen. Vi har självklart också många kontakter och kan förmedla både underhållning och föreläsare om det finns speciella önskemål. Vi kan ordna det mesta, konstaterar Tim Borglin. Dessutom får man en hel del på köpet bara genom att vara här. Konfererar man i en av våra loger så kan utsikten från dag till annan variera. Arenarummet är föränderligt, ena dagen har vi is och man kan se vårt hemmalag träna och den andra dagen är isen täckt och det riggas för kommande evenemang.

Loge-2

Loge-2

Mat från grunden

När det gäller mat är Malmö Arena stolta över att jobba väldigt otraditionellt för att vara en arena. Tim Borglin berättar.

- Vi driver allt i egen regi. All mat lagas på plats, vi tar aldrig några genvägar oavsett om det handlar om 10 eller 3 000 personer. Det är absolut en styrka och där skiljer vi oss från många arenor. Allt är Percy Nilssons förtjänst som själv brinner för mat och dryck. Exempelvis lagas våra köttbullar utifrån hans eget recept, 10 ton köttbullar per år rullas och tillagas här.

Percys-i-middagsdukning-1

Percys-i-middagsdukning-1

Nytt hotell

Just nu pågår bygget av det hotell som med sina drygt 300 rum ska dockas ihop med arenan. I mars 2015 står det klart.

- Då får både arenan, och hela Hyllie, en dimension till, säger Tim Borglin. Som konferensgäst är det givetvis en stor fördel att kunna övernatta i samma hus. I dag kommer alla typer av företag hit, men främst från Skåne. När hotellet blir klart finns det ännu bättre möjligheter för oss att ta emot gäster från andra delar av Sverige och Öresundsregionen.

 

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter