Affärsmötesplatsen Ärvinge 16.0

Med utgångspunkten att skapa en verklig affärsmötesplats, Ärvinge 16.0, mitt i händelsernas centrum har Atrium Ljungberg byggt om fastigheten Kolding 3 till en multianläggning för affärer och konferenser med nya moderna funktioner. Av husets högfunktionella kontor är 6 000 kvm hyreslediga.

När Kolding 3, mitt i Kista Science City, nu totalrenoverats har 12 000 kvm högfunktionella kontor omdanats av fastighetsägaren Atrium Ljungberg. Dessa är inflyttningsklara i april i år och ska bli en plats att trivas på.

- Vad är det som får människor att trivas? Det är det vi jobbar med och bryter ner i minsta detalj utifrån individens behov och företagens identitet. Men framförallt eftersträvar vi funktionalitet och sammanhang, säger Peter Johansson, affärsutvecklare på Atrium Ljungberg.

En affärsmötesplats

Men i Ärvinge 16.0 är det trots allt inte kontorslokalerna som är det mest speciella, utan affärsmötesplatsen och gemensamhetsanläggningen med dess nya funktioner. Närmare bestämt 16 till antalet.

- I utvecklingsskedet av en mötesplats behöver man till att börja med finna likasinnade och tillsammans tänka annorlunda. I det här fallet rör det sig om en mötesplats för människor som är intresserade av att göra affärer. Mötesplatsen består av en mängd olika funktioner som exempelvis ett konferens-, seminarie- och mötescenter med plats för olika karaktärer av möten som kommer att drivas av Middlepoint. En minimässa, mer som en affärsteater, där man jobbar med lanseringar och seminarier. Sen finns här Café Incontro, Ateas kundmötescenter och något vi kallar för Hubben.

Hubben är en gästarbetsplats för nyckelkunder och partners till företagen som sitter i Ärvinge 16.0.

-I dag arbetar vi och rör på oss på ett annat sätt än vi gjort tidigare. I hubben ska man kunna känna sig hemma och kunna arbeta trots att man inte har sin huvudarbetsplats just här.

Intressanta sammanhang

Hittills är det klart att hyresgästerna Atea, Novell, TagMaster, Wonderware, Middlepoint och Incontro flyttar in när huset står klart.

-Hela idén med Ärvinge 16.0 bygger på att skapa intressanta sammanhang med de bästa, nya verktyg med högre verkningsgrad och styrka i sättet att göra affärer. Det spelar ingen roll hur mycket kul färg man har på väggen om inte de som är där är bra och intresserade. Alla måste bidra, då blir det långsiktigt hållbart, menar Peter Johansson.

I dagsläget är 6 000 kvm hyreslediga i Ärvinge 16.0.

Modernt och rymligt

Under den totala omdaningen har golv, innerväggar och tak byts ut och tekniska systemen uppgraderats. Belysningen har byts ut och setts över noggrant och blir närvarostyrd, dynamisk och energieffektiv.

De flexibla och effektiva kontoren får stora fönster och högt i tak, vilket ger en modern och rymlig känsla. Allt ett företag och medarbetare kan tänkas behöva, som exempelvis restauranger och service, finns i anslutning till fastigheten.

-Atrium Ljungberg har verkligen skapat höjd i det här projektet och bidrag till vårt sätt att utveckla medarbetare och affärer, kommenterar avslutningsvis Björn-Erik Karlsson, vice VD på ATEA.

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter