Advokatfirman Delphi valde city

Den affärsjuridiska advokatbyrån Delphi har valt att flytta till nybyggda lokaler på Mäster Samuelsgatan 17 i Stockholm city. Personalens önskemål, de fördelaktiga kommunikationsmöjligheterna och de flexibla lokalerna var de parametrar som främst låg till grund för beslutet.

Pembrokes kontorshus Mästerhuset i centrala Stockholm. Foto: Per Myrehed

Pembrokes kontorshus Mästerhuset i centrala Stockholm. Foto: Per Myrehed

I september 2015 lämnade Delphi sina gamla lokaler på Regeringsgatan i centrala Stockholm och flyttade till den nybyggda kontorsbyggnaden Mästerhuset cirka 500 meter därifrån. Den huvudsakliga anledningen till att de bestämde sig för att flytta var från början att de förra lokalerna skulle ha behövt byggas om vid en expansion och att sitta i den byggarbetsplats som skulle uppstå och vara under lång tid var Delphi inte beredda på.

– Vi funderade mycket på om en flytt utanför city-city, där vi tycker att vi nu sitter, skulle kunna vara ett alternativ. Men efter att ha stött och blött frågan och förhört oss om personalens önskemål kom vi fram till att vi ville sitta så centralt som möjligt, berättar Stefan Erhag, partner på Delphi. Dels med tanke på våra klienter då många av de företag vi jobbar med finns här i centrum. Det är också lätt att ta sig hit till centrala Stockholm, oavsett om man kommer med tunnelbana, pendeltåg eller Arlanda Express. Vi gjorde också bedömningen att detta läge är en fördel då vi vill kunna attrahera unga jurister.

Stefan Erhag, Partner, Delphi

Stefan Erhag, Partner, Delphi

Lång men spännande resa

Processen från beslut om flytt till att Delphi kunde flytta in med sina cirka 90 anställda i de nya lokalerna om 2 300 kvm kontorsyta på sjunde våningen i Mästerhuset tog drygt ett och ett halvt år.

– Det var en lång och spännande resa. Vi tillsatte en arbetsgrupp som ansvarade för allt från att hitta en ny lokal till att plan-era allt kring flytten. Vi tog också hjälp av olika konsulter i flytten, exempelvis tenant representation, inredningsarkitekt och belysningskonsult.

Ljust och flexibelt kontor

Resultatet blev ett ljust och trivsamt kontor med bra ljusinsläpp oavsett vart i lokalen man sitter. Flexibiliteten är också något som Stefan Erhag i hög grad värdesätter.

– Att vi på Delphi fått helt nya lokaler medför, förutom att det är fräscht och fint, att vi fått vara med och utforma vårt våningsplan helt och hållet. Dessa lokaler är mycket yteffektiva. Vi har gått från att i stort sett alla haft enskilda rum till att två tredjedelar av arbetsplatserna består av öppet kontorslandskap. Även om denna lokal är ungefär lika stor till ytan som vårt tidigare kontor kan vi här, tack vare flexibiliteten, få plats med 120 arbetsplatser vilket medför en möjlighet för oss att kunna expandera.

Förutom den flexibla planlösningen har lokalerna även ett så kallat installationsgolv.

– I och med det ligger allt kablage tillgängligt i golvet. Så skulle vi vilja flytta om alla arbetsplatser kan vi enkelt göra det utan att behöva dra om ledningar eller bryta upp ett fast golv.

Minimerad miljöpåverkan

Mästerhuset, som är utvecklat av fastighetsägaren Pembroke, är Stockholms första LEED Platinum-certifierade byggnad. Certifieringen innebär att byggnaden är konstruerad för att minimera miljöpåverkan samt att den har en positiv hälsopåverkan på de anställda.

– Det tycker vi är attraktivt eftersom vi försöker bidra på vårt sätt till att bevara vår miljö. Vi arbetar aktivt med vårt interna miljöarbete och det ligger i vårt sätt att vara och försöka tänka för framtiden, säger Stefan Erhag avslutningsvis.

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter