Aberdeen köper i Malmö

Aberdeen Asset Management förvärvar handelsfastigheten Gylfe 4 i Svågertorps handelsområde i Malmö från Anowa Fastigheter AB för fastighetsfonden AP Nordic Investments räkning.

Fastigheten har nyligen genomgått en omfattande ombyggnation. Den har en uthyrningsbar area om 7 550 kvm och är uthyrd till Jula, Rusta, Granngården och Electrolux Home.

- Vi är mycket nöjda över detta förvärv, vilket är det fjärde förvärvet på kort tid för AP Nordic Investment. Fonden ska investera i fastigheter med stabila kassaflöden och hög teknisk standard i tillväxtregioner i de nordiska länderna. Vi ser fram emot fortsatta investeringar i linje med den strategin, säger Lina Alvemur, Fund Manager på Aberdeen.

- Fastigheten Gylfe 4 passar bra in i fondens investeringsprofil. Svågertorp är ett väletablerat handelsområde som i kombination med de välkända hyresgästerna i fastigheten ger goda förutsättningar för ett stabilt kassaflöde. Vi söker aktivt fastigheter att förvärva inom segmenten kontor, handel, logistik och bostäder i Stockholm, Göteborg, Malmö och regionstäder för flera kunder, säger Magnus Kenning, Head of Transactions i Sverige.

MAQS, PWC och Sigma Civil har varit rådgivare åt Aberdeen i denna affär.

Källa: Pressmeddelande från Aberdeen Asset Management

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter