Öppnar nytt arkitektkontor i Uppsala

Arkitektbyrån Krook & Tjäder öppnar kontor i Uppsala. På Kungsängsgatan 5A hamnar de i ett centralt läge med närhet till bra kommunikationer och stort utbud av service. Från start kommer fem nya medarbetare arbeta på kontoret, som dock erbjuder plats för fler vid framtida expansion.

Arkitektbyrån Krook & Tjäder jobbar med allt från stadsbyggnads-, hus-, inrednings-, landskapsprojekt till produktdesign och har idag kontor i Malmö, Halmstad, Göteborg, Borås och Stockholm. Nu under våren startar de också upp ett nytt arkitektkontor mitt i Uppsala centrum tillsammans med fem nya och lokalt förankrade medarbetare.

Krook & Tjäders arbetssätt är att ha direktdialog mellan kunden och den som faktiskt gör jobbet utan mellanliggande led av chefer där man tappar såväl information som timmar. Så kommer även kontoret i Uppsala att arbeta.

– Uppsala är en av de större marknaderna i Sverige och det är viktigt att vi finns på plats även här, säger Krook & Tjäders vd Mats Bergstrand. Uppsala är en region med stark tillväxt - år 2030 väntas stadens folkmängd ha passerat 250 000 människor som behöver bostäder, arbetsplatser och service. Vi hoppas bli det självklara valet i såväl små som stora projekt i regionen.

Mats Bergstrand, VD, Krook & Tjäder

Mats Bergstrand, VD, Krook & Tjäder

Har allt som behövs

Kontoret, om cirka 190 kvm, kommer ligga centralt i staden med adressen Kungsängsgatan 5 A och har plats för upp till 14 personer, vilket Mats Bergstrand tycker är mycket positivt då Krook & Tjäder redan i detta läge planerar att växa och fortsätta rekrytera i Uppsala.

– Lokalen är i precis rätt storlek och har allt vi behöver, så jag tror att det kommer bli väldigt bra. Förutom kontorslandskapsytorna finns där två mindre konferens-/samtalsrum och ett större konferensrum. Allt är redan förberett för vår verksamhet så nu är det bara att flytta in och trampa på gasen.

Framförallt var det dock det kommunikationsnära läget, med endast fem minuters promenadväg till centralstationen, som avgjorde var det nya kontoret skulle etableras. Under jakten på lokal var det främst de fem nya medarbetarna som ska sitta i Uppsala som, genom sin lokalkännedom, fick sondera terrängen.

– De visste nästan redan från början var och hur de ville sitta och kände dessutom redan till några av fastigheterna som var av intresse där de var på lokalvisningar. Att vi fick Vasakronan som hyresvärd känns extra positivt då vi utfört flertalet projekt i samarbete med dem.

Utrymme för ett fräscht gäng

Krook & Tjäder har det stora företagets resurser, kompetenser och specialister samtidigt som de kan presentera det lilla företagets lokala förankring och engagemang, menar Mats Bergstrand.

– Vi ser att det i Uppsala finns utrymme för ett fräscht gäng som jobbar på Krook & Tjäders sätt: nära kunden, där vi förstår och bevakar deras affär. Vi tror att många kan uppleva ett litet nytt kontor med ett stort, starkt bolag i ryggen som ett spännande nytillskott.

I starten kommer en mix av erfarna arkitekter, inredare och byggnadsingenjörer finnas på kontoret.

– Det känns väldigt roligt och inspirerande, och det kommer att bli väldigt bra, säger Mats Bergstrand, som också bekräftar att Krook & Tjäder har planer på att nyetablera ytterligare kontor på fler orter runt om i landet framöver. Bland annat kan nya arkitektkontor i någon av de större städerna i Östergötland eller norrut, i t ex Östersund, bli näst på tur.

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter