Åhlens City i Malmö är sålt

Vencom och Rockspring Property Investment Managers har avyttrat handelsfastigheten Gyllenstjärna 36 i Malmö, Sverige. Fastigheten som även är känd som ”Åhléns City i Malmö".

Försäljningen sker till ett underliggande fastighetsvärde om 365 miljoner. Det ger cirka

57 000 kr/kvm. Köparen är Cornerstone Pan-European Core Fund.

– Under investeringsperioden har vi tagit ett stort steg framåt i förberedelserna för att realisera planerna för en expansion av fastigheten”, säger Thorsten Slytå, Director Vencom.

– Efter närmare fyra års innehav av fastigheten lämnar vi nu över ansvaret till Cornerstone, som kommer att kunna ta fastigheten vidare in i nästa utvecklingssteg, säger Johan A Gustafsson, ordförande Vencom.

Cushman & Wakefield och Mannheimer Swartling fungerade som rådgivare till säljarna i transaktionen. PwC och Real Advokatbyrå har varit rådgivare till köparen.

Rockspring förvärvade fastigheten Gyllenstjärna 36 i Malmö i maj 2012 när nederländska Redevco avyttrade hela sitt svenska bestånd bestånd  som bestod av sex fastigheter, läs mer här. Den totala köpeskillingen då bedömdes av Fastighetsvärlden till cirka 700 miljoner kronor.

Cornerstone äger i Sverige sedan tidigare bland annat Center Syd i Löddeköpinge. Den fastigheten ingår i Cornerstone Nordic Retail Fund. Nordic Retail Fund består idag av tolv handelsfastigheter i Sverige och tre större köpcentrum i Finland om totalt 280 000 kvm. I Malmö äger bolaget även Rosengårds centrum.

Kristina Johnson, Head of Asset Management Sweden, kommentar:

– I och med detta förvärv så ökar Cornerstone sin närvaro i Malmö, vilken vi tycker är en av norra Europas mest intressanta städer med dess strategiska läge i Öresundsregionen och starka koppling till Köpenhamn.

Källa: Fastighetsvärlden

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter